Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

σκότωσε το σκύλο του .... η δίκη την Δευτέρα 8/10/2012

Προχτές το βράδυ, γνωστό στην αστυνομία για την συμπεριφορά του άτομο, σκότωσε στην περιοχή της Μηχανιώνας ένα σκυλάκι δίχως καν εμφανή λόγο και το πέταξε στο δρόμο. Ακολούθησαν μηνύσεις από τους περίοικους οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Ο δράστης κρύφτηκε και συνελήφθη τελικά εχθές το βράδυ.  Σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στο αυτόφορο αλλά λόγο του ότι δεν είχε δικηγόρο η δίκη θα γίνει την Δευτέρα ώρα 12 το μεσημέρι. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την υπόθεση παρακαλούνται να παραβρεθούν.




2 χρόνια φυλακή και 8.000€ για το κουτάβι που σκότωσε

Δημοσίευσηαπό Μάνθος » 31 λεπτά πριν
Πριν λίγες μέρες, το Φιλοζωικό Σωματείο "Η Αγάπη" (πυλαίας) μας ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην περιοχή της Μηχανιώνας στην Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης ενός rottweiler τριών μηνών, το χτύπησε με ξύλο και αμέσως μετά το πέταξε από το μπαλκόνι του, όπου τελικά ξεψύχησε στον δρόμο.

Οι γείτονες, ξεσηκώθηκαν και κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο! Αφού ζήτησε και πήρε αναβολή, η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο δικαστήριο πέρα από τους 10 (!) φιλόζωους, παρευρέθηκαν τα σωματεία "Η Αγάπη", η ΜΚΟ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ",η "Αδέσποτη Ματιά Αμπελοκήπων" το "Φροντίζω" και το "Καταφύγιο"!
Η φωτογραφία είναι ενδεικτική

Τελικά η ποινή που του αποδόθηκε είναι 2 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, εξαγοράσιμα προς 5€ την ημέρα που μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 9,5€ την ημέρα, και 8.000€ πρόστιμο, ενώ ο εισαγγελέας είπε ότι δεν πρέπει να έχει ξανά στην κατοχή του άλλο ζώο, κάτι που όμως δεν καταγράφηκε στην απόφαση.

Ο δράστης έχει δικαίωμα έφεσης και δικάστηκε ερήμην καθώς απουσίαζε από το δικαστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου